Tuesday, December 27, 2011

Restoran Nelayan Titiwangsa...

OK... As-salam buat semua kengkawan...

Citer hari ini tak lain citer makan. Makan besar kat Restoran Nelayan Titiwangsa...


Lama lah jugak hajat nak gi Nelayan nie... masa bulan puasa yang lepas ada gak gi reramai buka puasa kat sana... tapi tak de rezeki. Masa call untuk buat reservation, staff Nelayan kata dah full... akhirnya ke Johnny Steamboat jugak akhirnya...

Kali ini main redah aje... abes je waktu pejabat terus ke sana... kami sampai awal dalam 5.45pm... Restoran buka dalam jam 6.30pm hingga jam 10pm kalau tak silap....

Jadi sambil tunggu siap, kami dok lepak-lepak dulu sambil borak-borak... Kalau nak tahu seorang kena bayar RM23.42 sahaja untuk buffet dan steamboat... Kenyang tu emang kenyang lor...

 Mak dara dok posing... pergh...

 Puan zai dan cik nurul.

 Puan zai dan puan atun.

 Besar juga tempat nie.
Tu la dok piker masa bulan puasa kami call tak dapat tempat sebab dah full...
Kalau dah full camner gamat lah suasana kat sini masa bulan Ramadhan kan?

 Lapo ker?

 Lapoooo....

Jeng jeng jeng....

 Staff restoran cakap air bandung puan zai order nie macam pucat...
Puan zai kata yelah tak sama macam dalam gambar..
(yelah tengok blog orang air bandung dia nampak best)..
Staff tu kata minumlah sikit rasa dulu.
Puan zai kata tak pe ok lah nie...
Dia sambung lagi kata rasa dulu kalau tak sedap dia tambahkan manis dan warna...
Puan zai sengih aje dan berkata tak apa kurang manis, jangan kurang ais...hehe...
(serius jgn kurang ais udah walau kurang manis... staff tu tak tahu yang puan zai nie hantu ais..)

 Yang ada dalam periuk tadi dah dok bawa ke pinggan....

 Yang ini lauk pauk campur... puan zai tak amek nasi, amek lauk aje...

 Pencuci mulut... best nya sebab tekak nie kata sedap sebab tak manis sangat terutama ubi nie...

 Ada pelbagai jenis sos dan buah-buahan.
(Pssttt... serius sos kat sini tak sesedap sos Johnny.. huhu ikhlas cakap nie..)

 Sayur tak banyak pilihan...
Puan zai hantu sayur...
Hantu sayur hanya dapat satu jenis sayur ini aje untuk steamboat...
Nak lebih sayur kena amek kat sayur nasi campur.
Kalau seafood pilih aje semua ada kecuali sotong... nape ek? Mahal ek?

 Haaaa... yang ini puan zai gemar... semua rasa...

 Sos cicah...

 Ada jua ulam-ulaman dan pelbagai jenis sambal...

 Dah kenyang... jom balik...
Bila dah makan sedap-sedap nie... teringat kat anak-anak kat rumah...
Bukan tak ingat...



Akhirnya...

Nama aje dok KL tapi ini lah pertama kali puan zai ke sini... ok lah berpatutan sangat dengan harga dan boleh makan macam-macam... RM 23.42 + air + service charge + goverment tax = adalah dalam RM30 seorang...

Teringat masa mudo-mudo dolu..kalau tang makan buffet nie boleh aje sumbat dalam tong nie... tapi bila umur dah meningkat sikit dari 'keremajaan' nie... tak boleh sangat masuk..ala kadar aje...

Seronok tengok kengkawan selera makan... best2...

Puan zai @ JH...

5 comments:

Lady Lavender said...

kita sungguh jeles bila pn .zai tayang gambar makan2 kat luar huuhu..

Kak Aya said...

wahh bestnya....

Jendela Hati said...

lady lavender: 1st g mkn sini LL...

kakaya: best 'mkn' byk wooo

Zefa NorAsmara said...

Ni yg teringin nak bersteambot ni.. best tgk pn zai mkn2 dgn kawan2.. :D

Jendela Hati said...

zefa norasmara: peberet steamboat nie