Monday, December 26, 2011

Mood sedey-Pertembungan bagai bapa dan anak...


Malam tadi tengok MasterChef Malaysia pun boleh meleleh air mata macam tengok drama sedih.

Tengok drama sedey pun tak nangis camnie. Biasa lah jiwa ibu nie mudah jadi sentitip.

Macam nie lah mood puan zai bila tengok REALITI TV, memang meleleh bila sampai bab feling-feling nie....

Malam tadi tersingkir Danial si anak muda yang berumur 18 tahun nie di tangan Wahidan yang di anggap seperti bapa.

Melihat keakraban mereka sungguh menyentuh perasaan. Huahuahuaaa....

Pusingan penyingkiran ini Danial mahupun Wahidan dikehendaki menyediakan makanan utama iaitu roti canai.

Danial malam tadi telah menyediakan roti canai & dalca sayur-sayuran dan roti canai buah-buahan yang terdiri dari buah nanas, honeydew dan pisang manakala Wahidan pula roti canai & manisan dal berkirm dan murtabak.

Ada kekurangan dan kelebihan memasak pada kali ini bak kata juri tetap dan juri jemputan iaitu Chef Mat yang dah lebih 20 tahun dalam bidang kulinari ini dannn kelebihan di berikan kepada Wahidan akhirnya...

Selamat maju jaya pada Danial dan semua berjaya di luar sana....

Puan Zai @ JH...

7 comments:

Woofer Storm said...

tak tengok pun benda ni..asal tengok je rancangan masakan,perut bunyi nak minta makan..hehhee

follow sini sis^^

Jendela Hati said...

woofer storm: mmg betul tu, lapa bila tgk dorang masak sedap. thx folow...

wahida said...

tak follow sgt...aku lagi suka layan sejuta money drop tu...hehe...

Zefa NorAsmara said...

Ibu Yusuf baru tgk sekali rancangan ni.. tu pun terpengaruh dgn kawan2 blog.. hehe..

Dalila Hamid said...

kdg2 terlepas jgak rancangan ni... :(

ct N honey said...

selalu lupa nak tgk,tgk ulangan thari aje...

Jendela Hati said...

wahida: sejuta money drop tu pun JH layan.

zefa norasmara: suka tgk org masak2 nie.

dalila hamid: anak sy siap buat alarm lg huhu.

ct n honey: hehe kdg jam 9 mata dh ngantuk dan penat juga... tp alarm berbunyi pulakk...