Saturday, November 12, 2011

Mehoon Sup Rinching Hulu...

Lepas sarapan kat umah tadi terus gerak ke Rinching, cadangnya hari minggu nie nak lepaking kat sini. Sebelum sampai umah adik pompuan puan zai nie, kami singgah kat satu gerai saudara belah suami dia untuk ngeteh.

Ada jual pelbagai makanan untuk sarapan dan makan tengahari. Ada nasi lemak berlauk, kuewtiaw, kuih muih, rojak dan paling best puan zai pekena mehoon sup.

Gerai yang sederhana besar ini terletak di sebelah balai raya Rinching Hulu dan Tadika Kemas..

Eh jom la intai-intai ektiviti lepaking kitaorang hari ini...

 Mehoon sup daging, terbaek...

 Kakak amek kueh aje. Ada kueh udang, kueh bom dan ketayap.

 Adik tak order apa-apa sebab adik makan share dengan ibu.

 Kalau kat area kampung suka nak cari air dalam botol yang seangkatan dengannya macam nie.
Tak kuat sangat gas dia.
Ada macam-macam perasa ais krim soda nie.

 Dah kenyang, lepaking sat.
Sedang orang-orang tua sibuk beburak dan baca paper, budak-budak 4 orang nie sibuk main kat luar balai raya.

Nasib la gerai saudara.
Abes budak-budak nie kutip penutup botol, siap basuh lagi kat sinki nak bawa balik umah... huhu...
sabo je laa...

Masa nak gerak balik ke umah adik, ujan mulai turun renyai. Sesampai je dalam umah, ujan selebat-lebatnya turun. Best kalau carik bantal nie... sorong bantal tarik bantal, yelah perut pun dah kenyang... hehe...

OK lah to be continue ya... tata...

Puan Zai...



2 comments:

Puanbee2 said...

sedapnya puanzai ..

eh dah ade domain sendiri , tahniah dah pun ada jenama blog sendiri :)

Jendela Hati said...

puanbee: makaseh... puanbee salah satu idola sy gak nie hehe