Sunday, October 30, 2011

Open table


Malam semalam sebelum puan zai dan famili balik ke kl, adik perempuan puan zai dan suaminya open table untuk kami sekeluarga di Restoran Uncle Din's Briyani, Pelangi Semenyih. Yelah dah penat-penat mencurah peluh memindah barang dari kl ke Rinching ek? Hehehe penat sangat lah konon...

Apa lagi pulun order je lah apa yang nak di makan. Sebelum nie berkali-kali dah adik beritahu yang lempeng kat sini memang the best. Walaupun nama restoran biryani tapi kat sini ada macam-macam menu. Kalau tak caya jom tengok meh... pilih mana yang anda suka. Agak-agak anda suka yang mana?


Biryani ayam Batu Pahat, special yang ada kat sini.

Adik berkerut sebab lapar ek?

 Jom le makan...

 Ribena? Kelasss ko jah...

 Briyani untuk puan zai...

 Nie lempeng cicah dengan sambal. Kuah sadin pun ada kalau nak.

 Nasi goreng...

 Roti canai cicah dal untuk adik.

 Mee rebus.

Mee goreng kosong dan kering sudah semestinya untuk mak.

 Nasi kosong dan sup ayam untuk abah.

 Kuew tiaw goreng untuk kakak.

 Daging masak merah. Makan dengan nasi kosong.

Ishhh apa tu belum apa-apa dah bersandar.

Hmmm, kenyang masa dapat makan. Abes je makan, orang-orang yang menonton bola NS vs Tganu malam tadi di luar restoran tiba-tiba menyerbu masuk ke dalam, rupa-rupanya dah renyai.

Makin lama makin bingit. Mulanya ruang dalam restoran yang lenggang terus jadi penuh dan bising dek gara-gara hujan. Hmmm apa lagi terus bangun dan gerak balik. Sampai je kl sempat lagi lah dorang tengok bola, masa tu Terengganu baru je gol 1.

Bila NS dah start masuk jaringan yang pertama seterusnya kedua, apa lagi terus bergegar kawasan rumah puan zai nie (dan kawasan area kampung yang puan zai tinggal nie)... huhu...

OK lah, jumpa lagi nanti... tata...

Puan Zai...



4 comments:

Puanbee2 said...

mee goreng nampak sedap.. uih open table mseti makan kalo tk rugi kan ..

Jendela Hati said...

puanbee: mee goreng mak selalu order yg kosong, mee semata tanpa sayur...

Kak Aya said...

meriah nampaknya....best kan makan ramai2 mcm ni.

Jendela Hati said...

kakaya: sekali sekala...