Sunday, October 23, 2011

Lecehnya ke Tesco kalauuu...



Bukan apa, si adik nie kalau ke Tesso aduhai ada je yang dia nak dan tangiskan. Tangis lah si adik kalau ibu tak tunaikan. Apa lagi kalau nak mainan. Tak abes-abes nak mainan. Dok meleleh air mata emang ibu tak kan beli punya. Lain lah dengan apak boleh aje kena paw dengan si adik... no layannnn...


Dah siap bagi warning kalau buat perangai camnie, lain kali tak payah ikut ke Tesco... boleh gitu???



Time nie tengah suka-suka lagi, dok jalan-jalan dan pusing-pusing.


Selesai je beli barang emang akan lalu kedai mainan jika nak ke parking. Dok tunjuk-tunjuk nak masuk. Ibu memang keras hati bab mainan nie. Bukan tak pernah beli. Bulan lepas pun dah beli. Berapa banyak kereta mainan. Bulan nie idak le. Kalau cakap dengan kakak, kakak paham sikit ibu selalu bagi kata dua nak mainan ke nak alat tulis? Selalunya kakak akan pilih alat tulis.


4 comments:

Puanbee2 said...

saya pun tk suka beli mainan sebab diorang main sekejap je pastu jemu baik beli makanan atau alat tulis je ..

Jendela Hati said...

Puanbee: itu la sama la dgn sy kdg tu benda mainan tu tak sempat nak idup 1 jam sbb kdg tayar dah tercabut dan mainan pun tak serupa mainan dok di kerjakan si anak...

Kak Aya said...

sebiji macam Umar..kalau dah nak satu-satu permainan tu, memang dia akan menangis kat situ jugak kalau kita tak layan kehendaknya.

Jendela Hati said...

kakaya: tu lah kakaya...xsuka la beli mainan2 nie...