Tuesday, April 24, 2012

Taste of Rasa Food Court

As-salam...


Pertama kali ke Taste of Rasa Food Court yang terletak di tingkat paling bawah di Berjaya Times Square.


Dah lama beroperasi tapi kitaorang tak penah lagi jejak ke sana.


Tengok pada sistem bayaran mengunakan kad yang di sediakan nampak seperti rumit je setakat kita nak makan dalam waktu yang singkat nie.


Tapi tadi bila makan kat sana hmmm kira ok lah tak de la rumit sangat. Cuma kita perlu ke kaunter pertukaran duit cash ke kad. Puan zai cuma byr agak-agak harga makan yang puan zai nak makan.


Gi ke gerai pilihan dan pilih menu apa yang kita nak makan lepas tu pas kad untuk swipe harga makanan. Tengok pada resit baki yang ada untuk pembelian makanan lain.


Selesai makan boleh kembali ke kaunter bayaran tadi untuk memulangkan kad serta mereka akan pulang duit baki jika ada dalam kad tersebut.


Mudah aje... tak de la perlu beratur panjang untuk urusan bayaran kad tu...


OK dah panjang berjela la bercerita... stop sini dulu eh... jumpa lagi... tata....


Puan Zai @ JH...


Menu: Yong tau foo dan ice lemon tea.


6 comments:

LYAfrina said...

dah lama sgt x pegi BTS.. dah bertahun tu.. msti byk [rubahan skarang...

wowww..pagi2 dihidang yong tau foo..nmpak marveless

Karukord Jagau's said...

rasa cam tak reti la nk pakai kad camtu...hehehee

sya g kedai mamak je lah ekekee

Azian Elias said...

this style dah biasa kat spore kan...

lelamaisara said...

Alamak Ice lemon tea...sedap nye...

ogyep yummy mellow said...

Salam kenal.. most food court skrg dah guna sistem tu... kadang2 rasa remeh aje... kadang2 rasa ok gak..

Jendela Hati said...

RALAT: sebenarnya ada typoerror. nama foodcourt nie taste of Asia, instead of taste of rasa.

lyafrina: menu paling cpt dan mudah nak pilih.

karukord jagau's: itu lah nampak rumit je tp kira ok lg la

azian elias: oh ye kak? selalu pakai kupon skrg pakai kad pulak kat sini

lelamaisara: hehe air tu yg selalu di order

ogyep yummy mellow: salam kenal jua... tu la kalau rumit sgt tu yg malas nak masuk sbb kita lunch time waktu singkat semua nak cpt je kalau g mkn.