Sunday, April 15, 2012

Selamat Pagi Malaysia...

Assalamua'laikum semua...

Dah sarapan? Sarapan apa kah pagi ini? Kami bernasi lemak sarapan pagi ini.

Dah kenyang makan nasi lemak semua mengadap TV.

Nasi lemak sambal kerang.

Serasi bersama kopi o kosong.

Jambu air nie di import dari Kg Dato Keramat.
Atuk puan zai yang bagi.
Sedap dan comey je tengok.
Kaler puteh bersih.

Sambil lepak-lepak mengadap kek pula.
Hmmm... (makan, makan dan makan...)

Cuaca baek di luar tu. Apa agenda anda pagi? Malam tadi puan zai dah bawa anak-anak jalan-jalan ke I-City. 1st time pergi tau. OK lah bagi puan zai, jenjalan di waktu malam dengan di terangi cahaya dari pepohon. Punya lah ramai orang. Seronok anak-anak tu tang bergambar je, sempat juga naik bumper car.

Hari ini si kakak dah berbisik-bisik ajak ke Putrajaya... tengok dulu apa kata penaja... kalau dapat pergi, pergi la nanti.

Puan zai teringin nak tengok pameran Istana Negara Lama tuu... harap penaja luluskan lah hehe... (nak gi jugakkk...)...

Sekian jumpa lagi nanti tata...

Puan Zai @ JH...



7 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Sambal kerang...aduh!sedapnye! Bestnye dok KL, byk tmpt leh jenjln.kat sini...urmmm...huhu

Deru Ombak said...

Zai...

Hari minggu ialah hari jalan2..makan2...

Kakya brunch karipap gedabak dgn satar...

Azian Elias said...

dah sampai iCity nape tak singgah rumah i.. dekat je tu.. belakang I city.

Acik Erna said...

salam zai..lama tak jumpa jambu bertih yang warna putih tu..acik dulu kalau dapat jambu tu..mesti masak air asam boi..letak gula..lepas tu rendamkan semua jambu satu malam..esoknya makan..sedapnya..

LYAfrina said...

selamat pagi...

jambu air tu..x ernah jumpa pon

۞ s.m.i.l.e ۞ said...

pertama kali saya tengok jambu air bewarna putih, sememangnya suci dan murni kan.. hehe

Jendela Hati said...

ym: sesekali dpt mkn sambal kerang dgn nasi lemak best...

deru ombak: bw anak2 jenjalan sekali sekala kakya

azian elias: ye ke kak? mesti seronok dpt singgah kan hehe

acik erna: salam acik tu lah sy pun tgk jambu nie lain mcm putih bersih

lyafrina: itu lah selalunya dpt jumpa yg pink tu je

smile: hehe ye lah dah la puteh montel pulak tu