Friday, April 6, 2012

Sushi King

As-salam...

Lunch tadi gi reramai dengan member makan kat Sushi King, Mid Valley.

Jalan-jalan cari makan.

Jom teman puan zai tengok gambar-gambar nie sambil bercerita...

Puan Atun dan Puan Zai nak makan sushi...

 Hehe ada sorang nie Faizam sesat nak ikut jugakkk...
Yang tengah Liew dan Erin...
Semua yang gi nie mak-mak orang der...
Puan zai baru tau yang Liew dan Erin nie memang 'kaki' sushi.
Lain kali kalu teringin nak makan sushi boleh lah roger-roger kat dorang sebab kat opis tak ramai yang sekepala nak makan sushi nie.

 Jeng jeng jeng...

 Japanese tea.
Puan zai amek yang sejuk, yang lelain order yang panas.
Dah sampai secawan seorang, sampai pulak dua jag japanese tea panas dan sejuk.
Dah standby wasabe dan kicap... tang nie yang tak sabar nie...

 Menu nie puan zai yang pilih Irodori Gozen.
Meriah kan menu nie?
Menu yang kitaorang makan kebanyakannya semua yang masak dan bergoreng.
Yang mentah-mentah emang tak amek.
Kecuali ada yang amek telo ikan.
Set nie RM16.90.

 OK...
Menu-menu lain yang sahabat lain pilih ialah Tori teriyaki & fried bento - RM18.90.

 Ini pula Mixed bento dengan harga RM13.90.
Sahabat ini tak boleh telan ikan salmon tu sebab katanya sedikit hanyir, jadi orang lain yang 'ngap kan' hehe...

 Menu set yang ini meriah jugak.
Fry set nie berharga RM16.90.

 Sepiring sushi biasa nie puan zai punya.
Cicah dengan wasabe perghhh sedap hidung berangin jerkkkkkkkkkkk...
Pinggan biru nie RM2.00.
Setiap piring yang berlainan kaler berlainan harga.

 Ini pula nama dalam bahasa jepun ialah Temaki.

 Ada green soybean dan ikan nie puan zai tak tau ikan apa, dalam japanese Shishamo.
Liew yang makan, dia kata dalam ikan tu ada telur.

 Licin uolsss...
Perut kenyang, full air pun iya jugak.
Bila dah masuk wasabe dalam mulut emang air la di cari...huhuk...

 Bertingkat piring untuk di kira.
Nie bagi Liew dan Erin belum cukup tinggi nie.
Kalau ada yang sekepala makan sini lagi tinggi tingkat piring nie.

 Dah kenyang, kaki terus melangkah masuk sini.
Ada sales.
Sahabat rembat dua pasang yang ada 20%.

 Dok menunggu sahabat memilih kasut.

 Sempat snap gambar jugak time nak memilih kasut.

 Semua cantek-cantek.
Bahagian nie banyak yang highheel.
Puan zai 'tak lalu' nak pakai highheel takut terpeleot hehe.

Dah terpikat dah tengok tang sini.
Ingat nak rembat satu tapi tahankan ati.
Suka kasut camnie... memang suka sangat...

Esok ingat nak keluar bawa si kakak gunting rambut. Kata kakak dah lemas dengan rambut panjang. Hmmm aritu kata nak simpan rambut. Sekarang lain pula ceritanya.

Berjumpa lagi kita di lain waktu. Selamat beristirehat di hari minggu... tata...

Sekian...

Puan Zai @ JH....


5 comments:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah (^___^)

Kak Aya said...

ayik makan luar je,puan zai.

Penyuluh Perikanan said...

blog yang penuh kecantikan, ini sudah saya folow, ditunggu datang + folow
dari Penyuluh perikanan
http://penyuluhpi.blogspot.com/

Jendela Hati said...

eeiyss: wah!

kak aya: mkn luar dari bangunan opis!

penyuluh perikanan: terima kasih folow dan sy dh folow balik, singgah selalu...

lelamaisara said...

Wah wah....dah kenyang gi shoping pulak ea...seronok aje nampknye tu