Tuesday, January 31, 2012

Ketupat dan King Mangsa Pertama RL6



Tengok Rajalawak 6 kat channel Warna 132 tak? Puan zi jalan-jalan dan baca cerita tentang pernyingkiran pertama di Murai.com. Dua kumpulan telah tersingkir iaitu kumpulan Ketupat dan King.


Bak kata juri minggu depan tak nak persembahan 'busuk' lagi... takat ni puan zai suka tengok persembahan 2yol, Shiro, Selak dan Skema.


Apa-apa Jozan memang buat orang ketawa aje dengan telatah mereka...





KUALA LUMPUR, 28 JAN 2012: Selepas dua minggu terawal menyaksikan tiada penyingkiran dilakukan terhadap para peserta Raja Lawak 6 (RL6), Gelanggang RL6 sebentar tadi menyaksikan dua peserta disingkirkan sekali gus iaitu kumpulan King dan Ketupat.


Pengumuman penyingkiran dibuat oleh salah seorang juri tetap Raja Lawak 6, penerbit popular David Teo, di minggu ketiga program RL6 yang bersiaran secara langsung dari Pusat Penyiaran Asia, Bukit Jalil.


Gelanggang Raja Lawak 6 minggu ketiga turut dipancarkan secara langsung ke Astro Warna (saluran 132).


Tiga peserta yang menduduki tangga terbawah ialah kumpulan Ketupat, kumpulan Albob dan kumpulan King. Bagaimanapun Albob terselamat dari penyingkiran minggu ini.


Tugasan untuk minggu ketiga ini bertemakan persekolahan dan rata-rata peserta telah menunjukkan peningkatan sehingga majoriti komen yang diberikan pihak juri pada minggu ini bernada positif.


Kumpulan King yang tersingkir dianggotai oleh Raje, Farid dan Kopi manakala Ketupat dianggotai Wak, Acai dan Aboy. Kedua-dua kumpulan yang tersingkir ini adalah dibawah CIf Kecil Angah.


Raja Lawak 6 terus dihoskan oleh pasangan Jozan manakala juri tetap untuk musim ini ialah Sheila Rusly, Sathiya dan David Teo sendiri.


Dengan penyingkiran King dan Ketupat, maka tinggal 10 lagi peserta bakal meneruskan lagi cabaran Raja Lawak 6 di minggu hadapan.


Bio Ketupat~~~



Profil Wak

Nama Samaran :Wak
Nama Sebenar : Mohd Khairi Bin Kamarudin
Asal :Melaka
Umur :26 tahun
Bakat selain melawak : DJ, Belakon, Menyanyi, Main Gitar
Kerjaya :Despatch
Harapan untuk Raja Lawak 6: Untuk menjadikan raja lawak 6 sebagai platform untuk kami berjaya dalam kehidupan dan bidang seni hiburan.



Profil Acai
Nama Samaran :Acai
Nama Sebenar : Mohd Hafizi Bin Hussin
Asal :Melaka
Umur :26 tahun
Bakat selain melawak : DJ, Belakon, Menyanyi, Main Gitar
Kerjaya :Store Assistant
Harapan untuk Raja Lawak 6: Untuk menjadikan raja lawak 6 sebagai platform untuk kami berjaya dalam kehidupan dan bidang seni hiburan.



Profil Aboy

Nama Samaran :Aboy
Nama Sebenar : Jusri Bin Johan
Asal :Melaka
Umur :26 tahun
Bakat selain melawak : DJ, Belakon, Menyanyi, Main Gitar
Kerjaya :Pengedar Kereta
Harapan untuk Raja Lawak 6: Untuk menjadikan raja lawak 6 sebagai platform untuk kami berjaya dalam kehidupan dan bidang seni hiburan



Bio King~~~



Profil Pelawak

Nama Samaran :Raje
Nama Sebenar : Raja Petera Bin Raja Abdullah
Asal :Johor Bahru
Umur :46 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, emcee dan DJ, main futsal.
Kerjaya :DJ
Harapan untuk Raja Lawak 6: Ingin menjadi juara untuk mengembangkan lagi karier.



Profil Pelawak

Nama Samaran :Farid
Nama Sebenar : Mohd Faridi Bin Bardaidi
Asal :Kedah
Umur :29 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, emcee dan DJ, main futsal.
Kerjaya :Emcee
Harapan untuk Raja Lawak 6: Ingin menjadi juara untuk mengembangkan lagi karier.
Profil Pelawak

Nama Samaran :Kopi
Nama Sebenar : Kedang Anak Blok
Asal :Sarawak
Umur :29 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, emcee dan DJ, main futsal.
Kerjaya :Promoter
Harapan untuk Raja Lawak 6: Ingin menjadi juara untuk mengembangkan lagi karier.


Puan Zai @ JH....

7 comments:

YaYaNsMuM said...

RL musim ni agak kureng sket, tak tahu la kot2 sbb awal2 lagi kan...huhu.neway, slm perkenalan...:)

..::..aRe-Na..::.. said...

raja lawak musim ke6 ni kureng ckit kn..mungkin awai lagik kut kan..apapun saya layan gak..hehehe..slm pkenalan jgk..:-)

Deru Ombak said...
This comment has been removed by the author.
Deru Ombak said...

Alamak Zai,,
Sori delete earlier komen, dok tengok Nama Yayan kat atas, ingatkan blog Yayan. Hehehe
RL ni kakya tak ikuti Dari dulu lagi.

Jendela Hati said...

yayansmum: ye mungkin jugak kot... sebagai program hiburan ujung minggu

salam kenal untuk yayansmum (sedih baca ntry yayansmum tentang indian lady tu)

are-na: sy tiap2 minggu layan RL6 nie...

salam kenal jugak...

deru ombak: ala tak pe... sy nie kan kakya suka tgk program lawak aje hehehe

Kak Aya said...

nampaknya tahun ni tak ikuti raja lawak sb tak langgan pakej Warna

Jendela Hati said...

kak aya: hehehe takpa kakaya tgk kat youtube aje