Friday, January 27, 2012

Restoran Tupai-Tupai...

Yeayeah... kita enjoy!...

Seronok lah minggu nie boss-boss kan masih bercuti. Lunch time pun 2 jam. Nak makan kat foodcourt tak tau nak makan apa dah.

Semua pakat nak makan kat Restoran Tupai-Tupai. Alahai seberang jalan aje dari bangunan opis. Malas nak berjalan punya pasal, pakat naik kereta walaupun kena pusing satu round nak sampai sini.

Bukan selalu makan sini pun, sekali sekala aje. Kali ini dapat makan ramai-ramai. Meriah sikit. Yeayeahhh...

Selalu puan zai amek nasi campur dan pelbagai jenis sayuran. Memang peberet pun sayur... penggemar tegar sayur dan dah tentu satu pinggan penuh dengan sayur.

Tapi kali ini puan zai nak order ala-carte aje... sebab... sebabnya bila dah dok tempat yang bersila malas pula nak pakai kasut balik dan beratur amek nasi campur...huhuhu teruknyyaaa... order pleaseeeeee....


 Ada sapa-sapa pernah sampai sini?

 Geng 'raya' lunch together2...
Nie pun tak cukup korum...
2-3 orang tak masuk list arini...

 Puan atun dan puan zai yang ceria lepas mengorder.
Kami amek tempat makan yang duduk bersila.

 Puan zai dan cik nurul.

 Puan uya dan puan zai...

 Puan bet, puan atun dan puan ira.

 Puan uya dan geng satu department. 

 Terik wooo panas terasa...
Kat Restoran Tupai-Tupai makan macam berada kat kampung...
Rsetoran dalam hutan...
Hutan dalam KL...
Camtu la...
Jom kita tengok menu apa yang kami order untuk seorang satu...


 Ini puan zai order.
Cantonese yee mee.

 Pelbagai jenis sayur-sayuran tanpa nasi.

 Yang ini pula pedas sedikit.
Nasi campur dan pelbagai sayur.
Ada kerabu mangga, mushroom tiram dan daging bakar.

 Ini addtional lauk, ada daging blackpepper, kacang botol goreng dan sambal ikan bilis dan petai.

 Sizzling yee mee...
Nyum-nyummm...

 Penuh satu pinggan tau menu nie... menu ini ialah nasi goreng balckpepper.

 Yang ini pula cantonese kuew tiaw.

 Makan time...

 Smile...

Udah kenyang lor...
Siap luruskan kaki lagi... dan siap bersandar...

 Borak-borak sambil bergambar.

 Senyum sampai ke telinga sebab kenyang.

 Iklan gigi lagi...

 Nie lah staff yang dok kira menu kami.
Saja nak gelemer kan dia dalam blog puan zai nie hehehe...

 Uiiii pinggan sapa nie?
Heheeh sendiri mau ingat lah...

Dah siap makan... baliking time...
Anggaran seorang makan dalam sekitar harga ini aje.
OK lah ni kot... anda rasa camner?

Puan zai @ JH...




6 comments:

`Aine`Ainun* said...

biasa dengar,
tp xpenah sampai...=)

kalo lebey kurg RM10 tu kira ok la, standart harga=)

Jendela Hati said...

aine ainun: time reply komen nie pun masih terasa kenyang hehe

sudipVSsenduk said...

semalam lunch mmg nak ke sana tapi cancel & terus ke melawati...
Menariknya cantonese yee mee tu...

Jendela Hati said...

sudipvssenduk: peberet cantonese yee mee...minta jugak cili potong perghhh sdp

Azrey Rozie Eiman said...

kat Ampang / Pandan pun ada kan?

Jendela Hati said...

azrey rozie eiman: area sana xpasti pulak... tpt nie dpn bijik mata je hehe