Friday, January 27, 2012

Makan kedai...

As-salam... Nie citer dah basi sebenarnya. Citer hari masa cuti. Dah lama tak makan kat kedai. Anak-anak sibuk nak makan kat luar. Bukan apa kadang tu macam malas nak keluar rumah huhu tapi akhirnya bawa juga lah makan pagi kat Ali's Corner kat area rumah...

 Mee goreng...

 Roti canai dan kuah dal sambal.
Roti dia lembut sesangat.

 Tosai, kuah kari dan dal serta sambal kelapa ataupun chatne (ejaan nie tak pasti betul ke tak). Tetapi puan zai memang suka sambal kelapa nie. Kalau tak de tak best nak makan dengan tosai.


 Milo ais dan air bali suam.

 Pilihan adik dah tentu tosai di makan dengan kuah dal sahaja.

 Kakak pulak nak sangat makan mee goreng... tapi baru dua suap kakak dah....
I
I
I
V

Minta tukar dengan roti canai ibu...

Huhuhu...

Wokeh lah... to be continue... suka sangat hari ini hari jumaat...

Puan Zai @ JH...




7 comments:

`Aine`Ainun* said...

pandainya anak Pn.Zai mkn tosai..

sy x pandai mkn tosai,
kalo chapati OK, like sgt =)...

Jendela Hati said...

aine ainun: selamat pagi... tosai emang peberet kami seisi keluarga... suka sgt tp mkn kedai je buat tak reti hehe

Deru Ombak said...

Salam Puan Zai,

jika kelapangan sila lah baca blog akak ye.. akak ada TAG tuh..

http://deruombak.blogspot.com/tentang-dia-saya-dan-mereka

zul permatang badak said...

sarapan pagi,sering juga bawa anak2 pekena roti..hiburkan hati mereka,itu pun jika hari cuti....
masing2 oder lebih.....makan puas2...
ialah sekarang roti canai ni, eh kecil betul...........

Jendela Hati said...

deru ombak: alamak kena tag lah hehehe

zul PB: mmg ye kecik je roti skrg...

MulutPayau said...

sedapnya tosai tu...dah lama tak makan.....

Jendela Hati said...

mulutpayau: peberet seisi keluarga kak