Sunday, January 15, 2012

Jalan-jalan cari makan...

Setelah 'mengurungkan' diri dalam umah sepanjang hari sabtu semalam, hari ini keluar juga setelah di desak anak-anak.

Sepanjang hari panas dan bahang. Cuaca terik di luar. Memandangkan kepanasan di umah, terus siap-siap dan ke Tesco iaitu tempat yang sejuk huhu.

Sampai Tesco, kakak nak makan kuey tiaw goreng. So, ke food court la kaki-kaki ini.

 Ibu makan noodle sizzling.

 Kakak dan kuay tiaw gorengnya.

Adik olok-olok je nasi ayam bukan habis makan pun...
sebab adik nakkkk....

 Sebab adik nak main kat sini...

 Kakak pun sibuk nak main jugak...

Lepas main terus balik umah sebab nak pegi sauna...
Sauna la.. sauna nak iron baju sekolah dan baju kerja untuk seminggu...hehehe

Salam hari minggu dari Puan zai @ JH...

Tata...


4 comments:

Yati said...

Hehhe... ingat sauna apa tadi, Puan Zai. Rajinnya gosok baju sampai seminggu. Tapi mudah kan, nanti dah boleh rileks, tak perlu gosok setiap hari. sama juga dengan anak Yati, time pi Tesco, mesti nak main juga. :)

Jendela Hati said...

yati: camtu le rutin ari minggu time sekolah, sauna mmg berpeluh satu badan dok iron baju2 tu...

MulutPayau said...

akak pun mcm puan zai jugak....gosok baju utk smnggu..berpeluh2...

Jendela Hati said...

mulutpayau: ini pun nama exercise jugak kan kak? hehe mcm gi gym...berpeluh2 kita..