Wednesday, March 28, 2012

Tupperware - Steam It...

As-salam...

Selamat petang buat semua... sejak pagi renyai dan cuaca mendung. Keluar dari opis cuaca memang gelap aje. Sampai rumah tadi pun hujan renyai cuma ketika ini tak turun lagi dah. Sejuk sikit rasanya sebab terasa bumi ini berbahang sejak 3-4 hari yang lalu... jiwa pun seronok aje dengar hujan turun bila terdengar dari atas bumbung rumah kan...

OK yang Tupperware Steam It nie puan zai beli dapat dari supplier pada hari jumaat yang lepas. Sampai kat rumah kakak dah bagitau nanti buat pau... alahai puan zai tak terer lah nak buat pau. Kalau makan tu terer lah. Selalunya dapat makan pau kalau bawa si adik ke Pediatrik untuk check up. Kat kedai hopital ada macam-macam jual pau yang pelbagai jenis inti. Paling sedap inti coklat.

 Ini katalog yang puan zai tengok sebelum order. Harga Steam It ini RM49.70 sahaja. Sebenarnya ada kat dapur periuk kukus tapi nak jugak beli yang ini. Mudah sahaja guna kat kuali.

Hehe... tak sempat nak snap pau masa dok banyak-banyak dalam Steam It tu... sekejap aje kena ngap dengan anak-anak. Si kakak memilih pau inti kaya pandan di Tesco Menjalara, brand pun brand Tesco. Kakak kata tak cukup ada 9 ketul pau yang comey-comey nanti ibu kena beli banyak sikit pesan kakak.

Tengah piker jugak lepas nie nak masak apa dengan Steam It ini... ada cadangan tak?

Terima kasih.

Sekian...

Puan Zai @ JH...

6 comments:

Aine Ainun said...

Sy mmg suka dgan brang tupperware,
sgt berkuality;)

Jendela Hati said...

aine ainun: kita serupa! hehe

Deru Ombak said...

Kakya dah berenti beli Tupperware.. Sebabnya setiap tupperware yang pergi tak pernah balik...skarang ni simpan bekas plastic murah2... Tak balik pun tak pe. :)

Azrey Rozie Eiman said...

Cun la steamer. Dah la kaler merah. Nak!

Zefa NorAsmara said...

Ibu Yusuf tak pernah lagi buat pau sendiri.. kukus yg segera aje..

ps: mmg cantik le pengukus pn zai.. :D

Jendela Hati said...

deru ombak: hahaha tu yg berat tu kakya kalu kite nk bg org pinjam... sy dapat aje, basuh terus tulis ZK (nama zahirah/khuzaee) pastu guna...hehehe...

azrey rozie eiman: cun kan??? kaler dia cantek

zefa norasmara: sama la kita, fail lah...