Sunday, March 4, 2012

Birthday Party Kakak & Adik...


As-salam...
Selamat petang buat semua kengkawan di alam maya...
Petang nie puan zai post gambar-gambar yang di ambil sempena sambutan hari jadi kedua-dua puteri dan putera puan zai semalam...
Jommm...

 Happy belated birthday to kakak dan adik yang lahir pada 4hb dan 28hb februari...

 Adik sebenarnya demam semalam.
Jam 2.30 pagi sabtu sebelum tu adik dah ke hospital amek ubat demam.
Jadi, semalam masih panas sedikit badan adik.
Puan zai letak kain basah pada badan adik, tu yang baju basah tu...

 Demam-demam adik pun adik teruja termasuk si kakak.

Pak lang puan zai yang dok Keramat membacakan doa selamat.

Birthday boy dan birthday girl dah siap sedia.

 Yang berada di tengah tu atuk kesayangan puan zai.

 Hadirin mengaminkan doa.

 Yang ini makcik puan zai jadi host malam nie..hehehe nyanyi lagu birthday...
Allah selamatkan kamu...

 Fuh fuh bukan main adik nak tuip lilin.

 Potong lah kek tu... kek chocolate indulgence...

 Si kecil Iman sedang menjadi litle entertainer...

 Nyum nyum...

Hadiah dari saudara mara dan kengkawan kakak dan adik.

 Dan ini juga ada dari sahabat-sahabat puan zai untuk kakak dan adik.

 Juadah yang di sediakan ialah mee siput kantonese, mehon goreng, roti jala dan kari ayam, sambal udang, nasi puteh, ayam masak merah, air ribena, teh tarik dan oren.

 Ada juga bubur kacang ijau, dadih, cheese tart, biskut, donut coklat dan pisang.

 Dadih strawberi, mangga dan coklat nie adik perempuan puan zai yang sediakan.

 Jamuan makan bermula.




 Acara penyampaian goodybag untuk tetamu...

 Acara buka hadiah pula...

 Adik tengah teropong apa tu dik?


Ada lebih goodybag nie puan zai akan bawa esok ke opis.
Kakak kata bagi lah pada kawan ibu yang tak dapat hadir tetapi ada mengirim hadiah.
Ada juga esok kakak nak bawa ke sekolah untuk kawan-kawan rapatnya.

Selesai sudah acara potong kek dan makan-makan... Walaupun majlis tak besar mana tapi semua happy berjumpa sesama sendiri dan anak-anak pun nampaknya gembira dan enjoy...

Terima kasih buat anda yang membaca entry ini... selamat berhari minggu dari puan zai dan keluarga...

Sekian.

Puan Zai @ JH...


2 comments:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

entri bergmbaq yang meraih... hepi belated besday for both cumil2 tu (^___^)

Deru Ombak said...

Wah.. Meriah party besday ni Zai.. Seronok budak2..