Wednesday, March 14, 2012

Penyet Express Daily...

As-salam...

Lunch hari ini lunch kat Times Square.

Boss gi meeting, lepas meeting ada lunch appointment. Anak-anak buah dia jam 12.15pm dah call taxi hehe... 12.30pm dah sampai tempat yang di hajati.

Sebenarnya kan dah acap kali kawan ajak ke Penyet Express Daily nie untuk makan Ayam Penyet.

Sekarang fofular dah hidangan nie kat Malaysia. Kat foodcourt tempat puan zai berkerja pun ada jual tapi tak pernah makan kecuali makan bakso.

Al kisah tadi terjejak juga ke Penyet Express nie...

 Ini lah menu yang kami order.
Ayam penyet... ayam bersama tauhu dan tempe goreng.
Ada juga salad dan sayur kobis yang besar gadang tu.
Ayam dia best, sedap macam ayam kfc pun iye.
Sup dia pun sedap. Semangkuk macam tak cukup.
Puan zai penah makan sup macam nie... sup ekor selalunya...

 Air pula puan zai amek limau es...
(pst psttt batuk nie tapi minum ais jugak dah lama tak pekena ais hehe...)
Kengkawan order air longan dan air sirap bandung.
Tak aci kan mereka gelas tinggi, puan zai gelas kecik..
tapi bila tengok resit air puan zai RM1 aje, mereka kena RM3.90 dan RM5.50 segelas akakaka...

Selain ada ayam, ada keli dan bawal juga... udang pun ada... pilih aje...

Dah kenyang, apa lagi terus balik opis...

Sekian...

Puan Zai @ JH...


6 comments:

Azrey Rozie Eiman said...

aritu pun aku buat ayam penyet kat sini. oh air bandung!

Zefa NorAsmara said...

Air bandung tu menggoda betul. Pernah makan kat restoran ayam penyet tp tak menepati selera ayah yusuf.. :D

Aine Ainun said...

Ni fav saya tau...;)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

tak penah lagi makan ayam penyett..huhuhu

MulutPayau said...

ayam penyet...hehehe pbret akak jugak tu....

Jendela Hati said...

rozie: sodap air bandung sbb dpt sedut sikit hehe

zefa norasmara: sup dia power

aine ainun: hehe ye? mesti selalu mkn nie

yayansmum: bole try nie ayam dia sdp

mulutpayau: hehehe bakso pun sy suka