Saturday, March 24, 2012

Menu biasa di Tesco...

As-salam...

Sekarang dah jam 11.35pm. Si kakak baru aje tido. Adik masih mengadap CN.

Balik dari Tesco Menjalara tadi jam 10.30pm. Fuhhh boleh tahan ramainya orang. Berpusu-pusu. Bersesak-sesak. Macam berpesta.

 Satu troli keperluan dapur di beli.

Puan zai tanya anak-anak nak mamam apa?
Ikut kan hati nie nak makan A&W tapi mereka memilih menu kebiasaan di Tesco nie dan di tempat biasa.
Kakak tu makan zinger beger, tapi sebelum tu kakak rasa ayam ibu dulu.

Esok nak gi mana ye?
Dok rumah ke berjalan?
Rasanya macam sok dok rumah aje.
Kakak dah order spegeti bolognese dan kueh pau.
Esok plan nak masak tapi pau yang instant le, spegeti masak sendiri.

OK lah sambung esok ye... tata...

Sekian Puan zai @ JH....


6 comments:

Aine Ainun said...

Bru gjikn, org sbuk shopping..hehe

Deru Ombak said...

Salam Zai..
Kakya kalau pergi tesco, Sunday.. Saturday x dpt plastic..
Hehe. Tiap Kali pergi tesco akk landing kat JM bariani.. :)

Totie@Tomy said...

hehe hari sabtu tak best shopping tak ada plastik..

Jendela Hati said...

aine ainun: hehe brg dpr dah abes...

deru ombak: salam kakya... ye la kak dah berkira2 nak g ahad tp tak nyempat, sabtu xbes takde palstik

totie@tomy: itu la dpt plastik byk bole pakai tuk buang sampah...

Zefa NorAsmara said...

Wah.. shooping sakan ye Pn Zai? Samalah ayah yusuf, tiap kali gaji terus penuhkan stok2 dlm kabinet. Tp dia g shooping sorang je.. Kalau bawa anak2, nanti ada je barang2 tak perlu dlm troli.. :D

Jendela Hati said...

zefa norasmara: hehe betul tuu tp sy dah siap2 bg warning dr umah jgn nak dok mintak merepek2 nanti tak bole ikut lg haha