Saturday, June 9, 2012

Salam


As-salam...

Salam pagi sabtu. Hari ini lepak kat rumah aje. Cuti sekolah selama dua minggu nampaknya akan berakhir esok.

Jadi, aktiviti mingguan akan bermula esok. Apa lagi kalau bukan 'bersauna'. 'Bersauna' dengan baju kerja dan baju sekolah yang akan di gosok untuk kegunaan seminggu.

Biasalah ibu berkerja memang terlalu 'rajin' nak menggosok baju hari-hari. Jadi ada baeknya gosok sekali gus tidak lah kelam kelibut pepagi bila nak menguruskan anak-anak di waktu pagi.

Pagi nie nak post entry kejap pastu berBW dalam beberapa minit sebelum meneruskan agenda kat dapur. Semalam mak teh kat Keramat ada bagi 'khazanah' arwah nenek seperti bekas kueh dan periuk lauk yang ada pelbagai design bunga. Masih cantek sebab dalam plastik lagi.

Tapi sebelum tu pagi tadi masa sibuk menyediakan sarapan pagi, mata nie terintai pandangan di luar rumah... bila dah terpandang hati riang ria...


Dari berbuah hijau, tak lama lagi merah lah tu.


Tata... selamat beristirehat ye...

Puan Zai @ JH...




7 comments:

MulutPayau said...

akak pun bersauna jugak hari ni....

Wahh..tak lama lagi masaklah buah tu...

Jendela Hati said...

mulutpayau: itu la aktiviti rutin mingguan sejak anak bersekolah kann..

Azrey Rozie Eiman said...

Zai... rsa2 aku balik bln 8 nanti ada lagi tak? Nak!!

Lady Lavender said...

saya sejak kat sini jarang sgt pegang iron hehee...sukaaaa tak yah gosok baju pasai asik berjacket aje.

p/s: itu buah rambutan ke pulasan?

Jendela Hati said...

azrey rozie eiman: insyaAllah kalau ada rejeki ko

lady lavender: haah eh senang kalau pakai jaket je... yg ini buah pulasan...

makchaq said...

Salam kenal..
Bila dah bukak sekolah mulalah kelamkabut kan.. jalan pun jadi jem..
Pulasan tu boleh la buat kenduri nanti..

Jendela Hati said...

makchaq: salam kenal jua
mkn puas sbb buahnya gemuks2...hehe