Sunday, February 19, 2012

RL6: Bahana Minggu Retro, Skema dan Riki Tersingkir

Ada sorang penonton minahsaleh nama Maria (ye atau tak nama dia Maria ntah lah) live rancangan RL6 nie malam kelmarin. Punya lah kecoh si Jozan dok speaking london, aduh bersepai gelak puan zai dan famili melihat telatah Jozan yang tak henti-henti buat orang ketawa...

Apa-apa pun credit to Murai.com...

KUALA LUMPUR, 17 FEB 2012: Selepas berjuang selama enam minggu di Gelanggang Raja Lawak 6 (RL6), akhirnya perjalanan dua kumpulan iaitu Skema dan Riki berakhir sebentar tadi selepas mereka diumumkan sebagai dua peserta yang tersingkir.

Skema dan Riki tersingkir selepas mendapat undian terendah berbanding enam peserta lain yang membuat persembahan di minggu keenam ini. Kumpulan 2Yol yang turut diumumkan antara tiga peserta yang mendapat undian terendah bagaimanapun terselamat dari penyingkiran.

Berlangsung dari Pusat Penyiaran Asia, Bukit Jalil, minggu keenam Gelanggang Raja Lawak 6 membawakan tema retro dan para peserta diminta membuat persembahan berdasarkan situasi, gaya pemakaian, dialek bahasa dan imej yang berdasarkan nostalgia zaman 50-an, 60-an, 70-an atau 80-an.

Tiada peserta yang benar-benar menyerlah pada minggu ini. Rata-rata mereka masih menampilkan persembahan lawak pada tahap sederhana dan persoalan siapa yang benar-benar menonjol sebagai bakal juara masih samar.

Penyingkiran Skema dan Riki diumumkan oleh salah seorang juri tetap iaitu Sheila Rusly. Selain Sheila, dua lagi juri tetap untuk setiap minggu ialah penerbit terkenal David Teoh dan pelawak Sathiya. Gelanggang RL6 turut dipancarkan secara langsung di saluran Astro Warna (saluran 132) dan dihoskan oleh Jozan.

Kumpulan Skema adalah dibawah tunjuk ajar Cif Kecil Tauke (Jambu) manakala kumpulan Riki pula di bawah tunjuk ajar Cif Kecil Angah. Dengan penyingkiran mereka, tinggal enam lagi peserta untuk berentap minggu hadapan.


RIKI
Profil Lyzal

Nama Samaran :Lyzal
Nama Sebenar : Norlizal Bin Mohamed Ghani
Asal :Penang
Umur :27 tahun
Bakat selain melawak : Bermain alat muzik
Kerjaya :Pekerja Kilang
Harapan untuk Raja Lawak 6: Menjadi juara raja lawak.
Profil Azhar

Nama Samaran :Azhar
Nama Sebenar : Md Noor Hazhar Bin Adnan
Asal :Penang
Umur :21 tahun
Bakat selain melawak : menyanyi
Kerjaya :Pekerja Hotel
Harapan untuk Raja Lawak 6: Menjadi juara raja lawak
Profil Padil

Nama Samaran :Padil
Nama Sebenar : Mohamad Fadzil Bin Akbar
Asal :Penang
Umur :24 tahun
Bakat selain melawak : snake show
Kerjaya :Pejerja Hotel
Harapan untuk Raja Lawak 6: Menjadi juara raja lawak

SKEMA
Profil Sheikh

Nama Samaran :Sheikh
Nama Sebenar : Sheikh Abdul Rahman Bin Zainal Abidin
Asal :Penang
Umur :23 tahun
Bakat selain melawak : Menari, berlakon, bersilat
Kerjaya :Pelajar
Harapan untuk Raja Lawak 6: Dapat menimba ilmu dan mencari pengalaman dalam bidang lawak dan supaya dapat bertahan dan memberikan lawak yang bernas


Profil Hafizi

Nama Samaran :Hafizi
Nama Sebenar : Mohd Hafizi Bin Zulkifle
Asal :Kuala Lumpur
Umur :23 tahun
Bakat selain melawak : Menari, berlakon, bersilat.
Kerjaya :Pelajar
Harapan untuk Raja Lawak 6: Dapat menimba ilmu dan mencari pengalaman dalam bidang lawak dan supaya dapat bertahan dan memberikan lawak yang bernas

Puan Zai @ JH...

2 comments:

MulutPayau said...

akak tak brkesempatan lagi nak tengok RL6

Jendela Hati said...

mulutpayau: sbb ada jozan tgk rl nie kak