Friday, February 3, 2012

Nyonya Colors...


Jalan-jalan...
cari makan...

 Lunch time 2 jam di gunakan untuk makan di Mid Valley dan singgah makan di Nyonya Colors.

 Ada pelbagai jenis kueh nyonya di sini.
Pilih je mana nak.

 Datang berlima.
Bawa 'mami' makan sini.
'Mami' di sebelah kiri sekali tu akan bersalin anak sulung pada akhir bulan february.

 Sruppp dahaga... minum teh o ais dan yang lain minum limau ais.

 Ini yang puan zai order... nasi ayam...

 Yang lain mereka order seperti mehon goreng dan rendang ayam - ini 'mami' yang order.

 Mee rebus.

 Penang asam laksa.

 Muka-muka ceria di hari jumaat.

 Tengah tunggu Penang asam laksa.

 Cak!

Tadi lepas aje makan terus chow dan jenjalan tengok barang.
Terlupa nak beli untuk mak kueh nyonya.
Last-last singgah gerai Nyonya Lulu beli kueh nie.
Nama dia tak pasti pulak tapi kami panggil kueh 'kura-kura'.
Inti dia kacang hijau....
Setiap kali puan zai gi Mid Valley mesti singgah belikan mak kueh nie.

Puan Zai @ JH...


6 comments:

Zefa NorAsmara said...

Seronok kan dpt jln2 cari makan.. tgaharini ibu yusuf makan roti je.. gara2 malas nak keluar..

Aine Ainun said...

Kuih kura2???

heheeeeee, 1st time dengar//...

Azrey Rozie Eiman said...

Aku masih ingat lg yg ur mom suka kuih2 nyonya

Jendela Hati said...

zefa norasmara: ada org nak bawa, ikut jer... mkn roti diet ye..hehe

aine ainun: kueh kura2 sy n mak yg kata sbb rupa mcm kura2 n tak tau nama...inti dia sedap kcg hijau halus jeee...

azrey rozie eiman: hehehe kalu ada gerai nyonya lulu nie mesti singgah jap... 3 ketul rm2.3o.. kalau kat nyonya colors tak pasti rm ia...

Kak Aya said...

meriah sungguh ye! selagi ada selera, makan je la puan zai ...esok2 dah tak ada selera, terhidang depan mata segala aneka makanan pun tak tergoda.

Jendela Hati said...

kak aya: ye selagi ada selera...kalau tak de selera jamu apa pun tak tertelan...