Sunday, August 14, 2011

Semangat raya dah nie...

Last week kat opis dah start buat deco. Buat deco raya beramai-ramai. Division kami emang setiap festival pun mesti buat deco.

Sekarang kat floor division kami nie dah siap letak pelita, lampu kelip-kelip, kad raya, ketupat dan paket duit raya untuk memberi kemeriahan sambutan raya. Tak lah glemer sangat, cukup lah untuk menaikkan semangat orang-orang opis yang dah lemau nak keje huhu.

Sorang tukang panjat, yang lain tunggu di bawah untuk gantung-gantung deco tu. Orang-orang slim je bole panjat, yang size macam puan zai nie tak digalakkan panjat meja tu.

Dulu ada orang lelaki yang tolong panjat. Dia dah tranfer ke department lain. Yang ada pun lelaki cino hmmm jadi kami-kami wanita perkasa nie lah yang memanjat hehe.


[sori, gambar kocik bena]
Sebenarnya gambar nie gambar curi. Kawan amek terus post dlm FB dia huahua.

Dok penat gantung mengantung, kawan amek gambar nie masa ketiga-tiga kami dok hayal memandang dan menghayati lampu kelip-kelip nie.

Puan zai belakang sekali, sori la gambar kecik alahai gambar curikkan hehehe.
Nasib le tengah dok mendongak tu boss tak keluar bilik maklum le pintu yang terbuka tu bilik bigboss puan zai huhu...

Sori boss semangat raya dah sampai nie... hehehe
Puan Zai...

p.s-lagi lebih semangat bila dengarnya gaji bulan nie masuk awal. hehehe... semangat, semangat...

4 comments:

Puanbee2 said...

semangat banyak ye haha.. bee kureng semangat mengenangkan raya pertama hingga ke 3 adik beradik yg lain tk balik lagi uwaa

Jendela Hati said...

puanbee: semangat nie, dh hamper stgh bulan pose. ooo raya umah sendiri dulu lah nie...

nurul asyikin(kak chik) said...

semangatnya akak,,,,heheh,,bndera malysia xgntung skali....??

Jendela Hati said...

nurul asyikin: semangat jugak nie hehe