Thursday, August 25, 2011

Kueh raya?

Haaaaa semangat raya dah nie. Semua dalam mood raya. Tidak kira hidup suka duka, pahit manis, seronok atau sayu, semua dah dalam mood ini. Kat radio lagi lah sibuk dah sana sini lagu raya. Anda semua bagaimana?

Keadaan kat opis pula minggu nie dah sah-sah lah memasing sibuk jinjing biskut raya memasing untuk di bawa balik rumah.

Jangan kata orang, puan zai sendiri sampai dua beg pikul bawa balik hehehe.

 Jeng jeng jeng... 12 jenis takat ini... hmm 12 jenis??? Ada satu dua balang yang telah di buka. Kesian lak bila anak nak rasa. Tak sampai ati kalau tak bagi. Kesian nanti siang puasa teringat-ingat lak huhu.

 Ini lak nak tayang lauk berbuka semalam. Peberet ialah ati ayam masak kicap dan ati lembu goreng berempah.

 Untuk sahur kali ini, kakak request fettucine cabonara. Tapi yang ada kat kedai spageti. So, buat spageti cabonara untuk bersahur.

 View dari atas sebab kakak kata muka dia tak semengah waktu sahur. hehe. Kakak makan spageti dgn milo je. Puan zai pun sama tapi last-last makan nasi sikit sebab macam tak penuh je ruang dalam perut hehe...

p.s tengah countdown ---> hari raya....

5 comments:

ct N honey said...

ini baru betul makan hati..he..he.he. selamat hari raya ct ucapkan

Kak Aya said...

wahhhh 12 balang? makk aiiii raya sakan nampaknya tahun ni...kita belum nampak rupa balang pun lagi..

Jendela Hati said...

ct N honey, ye ini br betul mkn ati hehe. selamat ari raya buat ct n famili jua.

kakaya, raya kueh raya nie kakaya hehe

Yati said...

Banyaknya kueh raya puan zai. Sama la, hari tu berbuka makan spagetti. Pastu pukul 11 malam rasa lapar, cari nasi juga. Hehhe... selamat hari raya! :)

Jendela Hati said...

Yati, kueh raya byk krn tetamu ramai hehe. betul tu mkn spageti last2 cr nasi jg kan. selamat menyambut aidilfitri jua buat yati n famili...