Tuesday, April 12, 2011

Wayang: Rio

Assalamualaikum.
Orang kata kan kata kena di kota. Dah anak-anak asyik menyebut pasal Rio kat wayang tu, arini puan zai bawa kakak dan adik tengok wayang kat Times Square tengok citer Rio edisi 3D. Setelah buat bayaran sebanyak RM70 (RM20+RM20+RM15+RM15) untuk dua dewasa dan dua kanak-kanak, perghhhh pejam mata je lah RM70 tuuu. 1st time tau tengok wayang 3D nie. Suka sangattt. Emang mahal lah tapi berbaloi jugak sebab anak suka dan teruja Rio = 3D. 3D nie macam betul-betul di depan kita aje setiap pergerakan dalam citer tu. Ish ish gelak dek orang je kalau tau kite tak penah tengok 3D tu. Namapun citer kartun, masa untuk gelak dan berhibur. Pssstttt nie yang kanak-kanak dalam panggung nie tadi cuma dua orang aje yakni anak puan zai aje tapi yang dok gelak sakan orang dewasa kekeke kakaka hakhakhak (???)..... sampaikan last-last adik yang terlena di pangkuan ibu setengah jam wayang Rio nie nak abes. Sian adik penat sekolah pagi tadi pastu memalam tengok wayang lak. Wokeh lah... citer je tak best jom tengok pic yang puan zai snap tadi...
Pic sblm masuk tunjuk ticket dan amek spek 3D.

Senyum lah dik... ngantuk ye?

Sesampai je kat TS, terus cari kfc nak isi perut.

Adik lapo benar dua drumstik kfc abes.
 OK lah buat malam nie. Ini je cite anak-anak untuk hari selasa nie ye. Tajuk hari ini memang Wayang: Rio tapi bukan puan zai nak cite apa sinopsis Rio nie. Nak tahu kena gi sendiri tengok le hehehehe... Segalanya mengenai citer Zahirah & Khuza'ee. Puteri & putera ku ini.
Sekian, wassalam... Puan zai...

p.s-masih teringat citer kartun Megamind dulu tengok wayang dengan anak-anak. Cute watak Megamind tu. Persamaan Rio dan Megamind tu dua-dua watak berwarna biru.

5 comments:

Kak Aya said...

seronok ye budak dua orang tu dpt menonton filem 3D

Puanbee2 said...

hahaa rm70 tu anak2 teringin kena jugak bawak kan kalau jecik2 depa tak mintak semua nih

Jendela Hati said...

Kak aya: 1st time kak aya.excited.
Puanbee: dah besau nie dah pandai mintak memcm.huhu.

Donnyien dot com said...

ello
memang top wayang 3D ni..sampai kesini cari info..anyway tq

Jendela Hati said...

hi donnyien:mmg best. excited sesgt...