Tuesday, April 19, 2011

...dan Cinta pun tersenyum ~ Nora Ismail

NKB: Novel Ku Baca...

 Assalamualaikum.
Haaa nampak? Nampak tak?
Minggu lepas kawan kat opis bawa dari rumah, novel-novel yang dah dia beli dan baca untuk bacaan puan zai (pinjam lah maksudnya).
Fuhhh ada lima tu.
Bila nak abes nie?
Nak baca kat rumah memang tak boleh.
Anak-anak jeles.
Baru nak tengok helaian pertama dah adik komplen:
"Ibu nie asyik-asyik baca buku"
Bila ibu tutup novel, anak-anak buat dek jerk.
Bila ibu buka balik nak baca, si kakak pula komplen:
"Ala ibu baca lagi?"
Laaa baru nak baca, belom start lagi wehhh.
Dengan itu puan zai letak je kat meja opis.
Lunch time atau lepas breakfast kat opis tu baru buka dan baca.
Novel ini dah kawan beri dari last week lagi tapi baru start baca arini.
1st novel yang di pilih untuk bacaan ialah novel bertajuk
'...dan Cinta pun tersenyum'.
Penulis : Nora Ismail.
Tak sampai setengah buku pun baca tadi tapi puan zai terkekeh-kekeh gelak sorang-sorang.
Excited sungguh dan takat ini seronok baca novel ini.
Cuma kadang-kadang bahasanya tak berapa faham sangat sebab hero bernama Ervan tu dari Indonesia manakala heroin dari Malaysia.
Nasib lah di setiap chapter muka surat terakhir ada maksud bahasa indonesia.
Tergelak bila heroin tersalah maksud ayat yang di ucap oleh hero.
Membayangi watak hero tu, teringat puan zai pada pelakon indonesia nama Baim Wong tu.
Wahhh i likeee...
Hahaha.
Hmmm wokeh la buat kali ini.
Esok nak sambung bacaan.
Bab tengah best tu tak sabar nak baca sambungan novel berkenaan.
 ...dan ada lagi empat novel menunggu untuk di sapa.
Sekian.
Puan Zai... muntah novel la pulakkk...

2 comments:

Kak Aya said...

sama la kita puan zai..tgh gila baca novel.

Jendela Hati said...

ye lah kak aya...tapiiii xbole baca kat umah..isk2..