Sunday, April 10, 2011

Hujan... dok rumah jer...

Assalamualaikum semua.
Selamat berhari minggu.
Plan semalam nak gi bawa anak-anak tengok wayang kat Mid Valley. Dek kerana ujan renyai belah pagi nampaknye kena cancel lah. Anak-anak pun asyik bertanya bila nak pergi bila nak pergi. Itu lah padahnya kalu dah berjanji dengan bebudak nie. Tak apa lah next week kite pergi. Ibu bukan apa, ujan-ujan nie tak moh anak-anak ibu kena demam huhu. 
 Ujan nie bukan sahaja turun sebelah pagi. Bah kan berlanjutan hingga petang. Ketika puan zai menaip nie masih lagi renyai-renyai. Jam 5pm tadi ujan lebat selebatnya. Mujur dok rumah. Boleh buat aktiviti taik mata.
Kakak nak makan meehon goreng. Makan bertambah-tambah time ujan lebat kat luar tu. Maklumlah baru bangun tido tentu lapo ye kakak.
 Adik pun selera menghirup sup. Nyum nyum...
 Menikmati se-mug besar teh o panas. Srupppp...
Adik sedang tayang satay.
 Yang ini pulak lauk tengahari tadi. Dah ujan sepanjang hari ini best jugak buat tomyam ayam letak carot merah. Hirup hirup masa ia tengah panas. Makan dengan nasi puteh yang baru masak. Perghhh...
 Yang ini pulak bakso, orang bagi. Makan panas-panas pun best. Kenyang woooo...
 Last sekali pic makanan yang mak tapau selepas mesyuarat UMNO bahagian bukit segambut kat sekolah agama petang tadi. Mak tapau meehon goreng, satay, nasi impit, kueh lopes dan tembikai.
Begini lah dairy hari ahad. Rata-ratanya dok umah je. Ngadap TV atau pun zzzz. Dah bangun dari zzzz, makan. Sekian sahaja untuk catatan arini. Selamat berjumpa esok pula ye... InsyaAllah.
Wassalam.
Puan zai... yang kenyang...

4 comments:

Puanbee2 said...

banyak nye makanan nk pindah pergi sana lorh haaa

Lady Lavender said...

hari minggu asik tayang makan ake kaann..semua sedap2 lak tu :-)

Azrey Rozie Eiman said...

makan! air sirap takde? heheh

Jendela Hati said...

Puanbee2:Meh le dtg umah.
LL:makan aje kan hehe.
Azrey Rozie Eiman:sirap ada.dengan ais tau.