Wednesday, May 11, 2011

Turn kakak pulak...

Tadi sampai je di rumah dari tempat kerja, kakak dah cakap awal-awal nak pakai laptop.
"Nak buat apa?" Serius je puan zai tengok muka kakak tu.
"Kita nak bukak google translate.." Jawap kakak asyik matanya tertumpu pada buku latihan teacher bagi.
"English, english, english..." Kakak cakap perlahan.
Seriusnya kakak nak buat homework english tu. Bagus lah kakak, buat betul-betul.
OK lah kakak. Laptop nie kakak punya sekarang, kakak pakai lah. Hmmm nampaknya tak bole la lelama berblog ye. Nie pun mintak stop kejap, ibu nak post entry pendek, hehehe. Ishhh teruknya berebut dengan anak. Itu lah blog punya pasal. Ok lah, jumpa lagi esok.
 Kakak sedang kusyuk.
Psssttt... pic nie takde kena mengena dengan kakak. Nie teh o ais kat opis. Rata-rata semua pekena ais. Panas. Bahang. Haus. Weiii ini baru panas dunia tauuu...

Sekian...
 

6 comments:

MulutPayau said...

Assalamualaikum JH..
Samalah cam saya...asyik berebut broadbnd ngan anak2....Tak bagikan..alasan nak buat krja skolah..

zul permatang badak said...

kerja sekolah sikit je.....selebihnya...f/b......dan game.....

Puanbee2 said...

hari ni hujan dah tk panas haaa

Yati said...

Kat rumah ada computer lama jadi anak nak buat homework, tak payah berebut. :)
Sedapnya teh o ais tu. Tapi hari ni dah hujan kat seri iskandar, Perak. Sejuk sikit, Alhamdulillah. :)

Jendela Hati said...

Mulutpayau: Waalaikumsalamm...hehe dah biasa dah kalu berebut dgn anak tu.

Zul permatang badak: ibu dia sibuk dgn blog je.

Puanbee: haah hari ini ujan, ilang jerebu tu... jerebu teruk dari pagi.

Yati: Alhamdulillah arini ujan turun.

Jendela Hati said...

Waalaikumsalam MP,
hehehe budak2 nie panjang akal kan.