Saturday, May 14, 2011

Cerita di hari sabtu...

Salam hari sabtu buat semua.
Hari ini si ibu rasa tak sihat.
Sakit kepala dari pagi.
Hari ini sejak pagi pun cuaca suram je.
Mendung.
Sempat jugak jemur kain di luar sekejap sebelum renyai turun.
Angkat kain.
Sidai kat beranda pulak.
Pagi tadi mak dan abah balik kampung sekejap bersama pakcik untuk hadiri kenduri kendara.
Ibu ini dan anak-anak dok memerap di rumah aje.
Orang laki-laki pun tiada di rumah.
Kerja.
Apa lagi, anak-anak pun buat aktiviti memasing kat dalam bilik.
 Jam 12.30pm, memasing dah dok kat meja makan. Lapo.
 Masak simple. Sayur kobis, ikan bilis sambal, telo mata kebau dan air cincau.
 Makan pelan-pelan.
 Ini ice-cream yang puan zai mamam jumaat aritu.
'Anak murid' belanja 'cikgu'.
"Cikgu, cikgu... i mau belanja cikgu ice-cream sebab ajar i buat report-report".
 Adik sedang tayang coklat RM1.50 yang puan zai beli kat kawan opis.
 Yang bulat ada pic kartun nie dalam ia ada biskut Oreo harga RM1.50. Yang biasa ada coklat je tu RM1.00. Puan zai beli 5 untuk anak sendiri dua orang, anak buah dua orang dan anak makcik sorang.

OKlah sekian je update dari orang tak sihat nie. Nak tengok drama kat TV3. Baiii.

p.s - Lega... mintak tolong mak urut kan kepala yang sakit nie. Tak tahan sakit dari pagi. Terima kasih mak.

3 comments:

zul permatang badak said...

adakalanya makan perlu ringkas je....
sesuatu yg sedap itu ketika kita lapar.......
kalau berbelanja dipasaraya pastikan kita dlm keadaan kenyang.......kita tak mengarut membeli itu dan ini...

pengalaman sendiri tu.....he...he..

Yati said...

Pekabo hari ni, kak? Semoga sudah sembuh sakit kepalanya.
Lauk simple pun sedap, rezeki. :)

Jendela Hati said...

Zul permatang badak: betul tu. kalu x alamat nya terlebih budget huhu.

Yati: lauk simple terkdg tambah nasi dua kali hehe.