Monday, June 20, 2011

Baju untuk Apak dan Atuk...

Assalamualaikum...
Puan zai ingin ucapkan Selamat Hari Bapa kepada mereka yang bergelar bapa, abah, apak, ayah, abi, wahid, baba, papa dan lain-lain.

Sambutan bukan bermakna untuk berlebihan. Cuma sekadar memperingat. Kepada yang sudah tiada, sedekah kan al-fatihah, semuga roh mereka dicucuri rahmat Allah swt. Ada mak, hampiri lah mak kerana kadang-kadang mak jua umpama mak dan bapa. Tugas seorang mak sama tandingnya dengan seorang yang bergelar bapa.

Hargailah abah anda selagi mereka masih ada. Jenguk lah mereka. Sesungguhnya segala yang mereka telah lakukan untuk kita selama kita bernafas besar pengorbanannya.

 Kalau hari ibu, mesti belikan mak puan zai kek dan hadiah. Tapi untuk Hari Bapa nie, bagi hadiah aje. Untuk apak, Zahirah yang pilih baju apa dan untuk atuk Zahirah nie, puan zai yang pilih.
 Berebut-rebut nak bagi hadiah.
Menu of the day [Hari ahad] : Cencaru sumbat (cili), terung goreng berlado, telor dadar (eh mesti ada) dan sambal belacan (perghhh) + air sirap.

Sekian... untuk Hari Bapa... 

p.s- hari ini puasa. Puasa ganti masih berbaki lagi dua ari... huhu

7 comments:

ct N honey said...

selamat hari bapa kepada semua bapa2 didunia ini..hidangan tu mmg sedaplah ikan bakar peh...telan air liur .....

Sharifah Nadzarah said...

ASSALAM
SELAMAT HARI BAPA..UTK APAK & ATUK HIHIHI..
SY JARANG BAGI HADIAH TAPI SUKA MASAK2 JER..
APEPUN YG PENTING SUME HEPI BTUL TAK..
IKAN BAKAR TU.. SEDAPNYA

zul permatang badak said...

wah..ringkasnya lauk tu....
kita suka makan macam tu....tak perlu kari2 atau masak lemak....

kalau boleh ikan singgang je....

cantik baju....

selamat hari bapa....untuk dua2 sekali apak dan atuk.....

Puanbee2 said...

bee tk beli hadiah apa2 pun , puanzai .. kalau nk beli kena pakai duit dia jugak so tk beli hehe zalim tk saya ?

Jendela Hati said...

cy N honey: hidangan mudah & simple je ct... ct pandai masak...

Sharifah nadzarah: wsalam. kalu masak lagi best perut kenyang ati senang hehe

Zul permatang badak: selamat hari bapa en zul. betul tu. masak simple camnie sedap lebih2 lagi ada sambal belacan.

puanbee: hehehe tak kisah lah puanbee. asal kita ingat dan syg dia. event camnie selalunya anak2 yg excited nak ucap dan sambut.

MulutPayau said...

menu yang sedap dan ringkas...tambah pulak ngan sambal belacan...fuhhhhh...

p/s...selamat hari bapa utk semua yg brgelar bapa..Mp pun belum beli hadiah lagi...skadar ucapan jer...

Jendela Hati said...

MP: ye emang bukak selere je kalu ada smbl belacan...