Monday, July 30, 2012

Udang Sabah


As-salam...

Semalam adik lelaki puan zai baru pulang dari Sabah.
Ke sabah atas arahan boss dia ler, ada keje di sana.
Gi dalam 4 hari aje.

Balik dari Sabah bawa ole-ole untuk mak iaitu udang Sabah nie.
Sebelum di masak lebih kurang sebesar tapak tangan size ia mak kata.
 Harga dalam RM30 sekilo.
 
Masak lah seorang mak untuk anak lelaki bujangnya.
Jadi, cadangan menu apa yang sesuai untuk udang ini ialah....
 
Masak sambal udang.
Masak sambal udang untuk berbuka seisi keluarga nanti.

Sekian...

p.s - selamat berbuka buat semua sahabat!

Puan Zai @ JH...

 

7 comments:

Azian Elias said...

kitarang paling suka udang sabah.. last time beli masa kakcik ke sabah. kirim dia.. beli 4 packs. baru je habis last week buat iftar.

lady lavender said...

ada beza ke rasa udang sabah dgn udang semenanjung pn.zai?? Menyelerakan betul tgk sambal udang tuuu...

ieedaz @ mama_isha said...

sedap nye sambal udang tu :)

ieda said...

hurmm same je kalau tgk kat sini ngan udang2 lain kan ..
masak lomak sedap nie ekeke ;)

Jendela Hati said...

azian alias: gemuk2 kak udang dia kan

lady lavender: beza dari segi nama kot... jarang mkn udang besau2

ieedaz @ mama_isha: selera mkn dgn nasi panas

ieda: heheh selalu beli udang kocik2 yo...kali ini mkn udang bosa2 pulak

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

perbezaan paling ketara dari segi saiz dan harga la kan?hiks...kat sini mahal!hehehe...
YM sabahan,bila balik kampung, melantak seafood tak hengatt doniaa...hehhe

Jendela Hati said...

YM:tentu meriah kan YM kat kg sendiri..anak dara sy emang peberet udang..haah dr segi harga n size le ada rm30 ada rm50 sekilo kan tp tu la besar2 kat sini kecik2 je