Tuesday, May 29, 2012

Bumbu Desa, Mid Valley


As-salam...

Dah tengah malam sebelum tidur nak update entry nie dulu. Sekarang nie kesuntukan masa aje. Type pun main type laju-laju. Nak BW pun, BW laju-laju. Ada je gangguan masa hehehe...

Gambar di bawah nie masa nie gi makan kat Bumbu Desa di Mid Valley. Tak pernah lagi masuk ke sini sebelum nie tetapi masa nie rezeki tengah murah sebab Exec Manager yang baru tranfer ke Department puan zai yang belanja. Kami gi bertiga aje puan zai dan AM puan zai dalam department nie.


OK jugak lah makan di sini.
Cuma segan nak bertambah nasi sebab depa tu bukan pengemar nasi.
Depa ratah lauk pauk je... alahai...hehehe...

Pelbagai jenis lauk juga kami pilih.
Tapi kebanyakkannya nama pelik-pelik.
Iye lah nasi padangkan... jadi nama makanan pun nama indonesia.
Kalau es tu ais lah, jeruk tu tak silap mangga kot...

Yang kami pilih ialah ikan talapia goreng..memang superb tau...lembut dan sedap... cicah dgn kicap manis...

Pehtu amek gulai sotong sumbat tauhu, ayam sweet and sour, babykailan goreng, cucur jagung.

 
Haus lah, cuaca pun terik.
Apa lagi pekena watermelon lah...srupppp...
Tapi EM dan AM puan zai tu mereka minum limau suam.
Haha mereka kata dah tua... mana ada tua, mereka muda lagi... alahai umur lebih kurang aje kami nie cuma puan zai aje ada anak dua dah...

Makaseh lah bawa puan zai pi makan lunch. Emang kenyang yelah sampai tiga senduk makan... hehehe tiga kali dalam erti kata tiga senduk lah sebab mereka tak makan nasi sangat mereka makan sesenduk je... dalam malu-malu puan zai makan abes lah jugak hehe...

Cuma tak sempat nak snap tang desert... sedap jugak macam pengat keledek... ada 18 ketul dalam mangkuk tu... puan zai makan 6 ketul huahauhua yang lelain mereka yang abeskan... erkkkk alhamdulillahhh... rezeki jangan di tolak donggg...

Puan Zai @ JH...



 


2 comments:

Kamsiah said...

sedapnya tgk sambal tu...nyum nyum..
salam kenal & follow sini

Azrey Rozie Eiman said...

Ala lapar perut tgk lauk2 tuuu