Sunday, August 26, 2012

Mentakab Star Mall



As-salam...

Salam pagi minggu... apa agenda kengkawan hari ini?

Puan zai masih ngemas dalam bilik kain baju dok memanggil sejak semalam soh kita 'ngerjakannya'... huhu... biasa lah esok dah mula bertugas, anak-anak pun mula masuk sekolah, jap lagi 'bersauna'lah puan zai dengan baju-baju kerja dan baju-baju sekolah.

Hari ini satu hari nie ada tetamu nak datang, ada lah nak masak sesikit. Plan nak masak nasi dan kari ayam aje. Ada daging dalam freezer boleh buat daging dendeng.

Sedang puan zai bersiaran pagi nie, ada makcik dan anak menantu dari kampung datang beraya. Nasi tak masak lagi, jadi kami hidang roti canai aje lah.

Takde citer apa lah nak post di sini, cuma nak post gambar anak-anak yang seronok di bawa jenjalan ke Mentakab Star Mall pada 23hb aritu. Takde beli apa pun just jenjalan cuci mata, lagipun Star Mall nie baru siap tak banyak kedai yang dibuka masih dalam renovation dua tiga kedai tu.

 Kakak, adik dan Azrin.
Depa bertiga nie masing-masing umur beza dua tahun.
10, 8 dan 6...

 Bawa depa gi cuci mata kat Mall.
Tapi idok ler cuci mata semata, ada jugak yang di mintanya depa nie.

 Kakak...

 Adik manja...

 Anak buah puan zai, Azrin...

 Tempat no 1 yang kena serbu.
Kalau dah nampak kedai mainan nie emang kat sini depa dok.

 Ada benda yang kakak nak... tu tengah berunding dengan ibu...
Tu yang muka berkerut je...
Agak-agak dapat tak apa yang kakak minta tu?

 Adik pun sibuk meminta...huhu...

 Belek-belek jam tangan.
Sorang nak beli jam tangan, semua pun ikut nak beli jam tangan.
Dapat sorang satu jam tangan bebudak tu, satu jam RM15.
(Memasing guna duit raya haha)

 Dah penat jenjalan, bebudak ajak makan.
Makan KFC le jawapnya.

Adik pinjam Azrin punya Patrick Star kejap untuk posing.
Tau tak bape hergenya?
RM60 uolsss.... huhu...

Hari sebelum tu kami ke funfair kat area umah di kampung tu. Dengarnya funfair buka sejak malam raya... huhu pandai kan depa buat bisnes kan... nak perabihkan duit raya bebudak kat kampung... hehe

OK lah stop sini dulu... to be continue... tata...

Puan Zai @ JH...


 

5 comments:

MulutPayau said...

seronok melayan karenah anak2....

Totie@Tomy said...

wah kakak dapat ker apa yang dia nak..beg hello kitty ek??/hehe

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

kampung kat Mentakab ke PZ? YM beraya kat umah mertua kat Lanchang.huhu...ader la jugak jenjalan kat mentakab star mall ari tu.:)

Jendela Hati said...

mulut payau: mcm2 ragam kan MP

totie@tomy: ala beg kecik morgirl ke namanya

yayansmum: kg suami kat karak YM, sj jenjalan ke sana

LYAfrina said...

mentakab mall bru dbuka kan???

seronok tu dia org memilih brg..